Media


Lennart Huizing@lennarthuizing·28 aug. 2010@fyousion Interessant. Ik denk dat 4sq een mooie rol kan spelen in onze plannen. Ik barst van de nieuwe invalshoeken. Snel verder praten!Simone Veldema@GreenbizStartup·22 aug. 2010@fyousion Thanx!! so interesting.. Im learning more about it right now 😉Anne Marie Westra@AnneMarieWestra·22 aug. 2010RT: @fyousion Zes gouden ondernemerstips Richard Brandson uit “Business Stripped Bare” http://tinyurl.com/39r7w3lEsma Choho@esmachoho·22 aug. 2010@fyousion thank You for this link, interestingEsma Choho@esmachoho·21 aug. 2010@fyousion thank You for the idea Sabri. Please donate x hours of your time? We are sitting down tomorrow @My Office 12pm. Come aboard!Esma Choho@esmachoho·21 aug. 2010@fyousion hi sabri!Giving Back Nederland@givingbacknl·2 aug. 2010@fyousion ben je naar #JCI in Tunesië geweest? @givingbacknlAhmed Larouz@larouz·6 jul. 2010@fyousion thanx for following.. welcomeLennart Huizing@lennarthuizing·4 jul. 2010@fyousion da’s interessant. Prooves the concept!Simone Veldema@GreenbizStartup·24 jun. 2010@fyousion lets talk about the #greenjobs initiative. Need some help with this 😉 @GreenjobsNLYesim Candan@YesimCandan·23 jun. 2010@fyousion I know dit heeft juist te maken met het niet bevorderen van homogene klassenYesim Candan@YesimCandan·22 jun. 2010@fyousion mooi wat de ouders van basisschool De Vierambacht hebben gedaan.hans laroes@hanslaroes·22 jun. 2010@fyousion we sturen m naar japan! onmiddellijkSimone Veldema@GreenbizStartup·22 jun. 2010@fyousion Hope so too 😉 #GreenjobsInitiative has potential to make a change. Now we all should pressure it a bit more. Wanna help?Fons Bonink@FonsBonink·21 jun. 2010@fyousion veel plezier in Utrecht. Ik denk dat wij elkaar niet meer zien dan. Succes met je presentatie!!!!Giving Back Nederland@givingbacknl·21 jun. 2010@fyousion veel plezier in Utrecht. Ik denk dat wij elkaar niet meer zien dan. Succes met je presentatie!!!!Fons Bonink@FonsBonink·21 jun. 2010@fyousion hallo Sabri, welkom bij de twitter van Fons-Solid Bone. Naar welke Giving Back sessie ga je zaterdag???Giving Back Nederland@givingbacknl·21 jun. 2010@fyousion hallo Sabri welkom bij de twitter van Giving Back.

Nederlandse Associatie Podium Kunsten

19 september 2017 Op donderdag 14 september j.l. organiseerde de NAPK een seminar over diversiteit en inclusiviteit in de podiumkunsten tijdens het Nederlands Theaterfestival 2017. Aanleiding om deze middag te organiseren vormde de behoefte en noodzaak om het bewustwordingsproces ten aanzien van diversiteit bij de professionele podiumkunstproducenten te versnellen, om zichtbaar te maken wat er allemaal al wél gebeurt en welke kansen en rijkdom een inclusieve sector met zich meebrengt.

Directeur van het Bijlmerparktheater en NAPK-bestuurslid Ernestine Comvalius opende het seminar. In vier panels (de gevestigde orde, jeugdpodiumkunsten, de nieuwe garde en werving & selectie) vertelden onder meer Walter Ligthart, Romana Vrede, Kees Blijleven, Yassin Boussaid, Alida Dors, Kenneth Asporaat, Ellen Tjon a Meeuw, Richtje Siebesma en Sabri Riahi over de verschillende aspecten van het werken in deze sector met het perspectief (gevraagd of ongevraagd) op diversiteit. Tussendoor werden trailers van producties vertoond die diversiteit in cast en/of thematiek droegen, en er waren intermezzo’s van Danstheater AYA, het Amsterdams Andalusisch Orkest en van Lara Staal en Quinsy Gario.

Hiermee is het onderwerp nog niet afgesloten. Als branchevereniging gaan we door met onder meer het aanbieden van bias-trainingen aan onze leden, aan het promoten en uitrollen van de Code Culturele Diversiteit in de sector, het verspreiden van best practices en het uitwisselen van informatie. En zoals Ernestine in haar openingswoord aangaf: het gaat om shifting perspectives. Het gaat erom dat we de wil hebben en bereid zijn om duurzaam te veranderen. Dat we niet bang zijn om in dat proces fouten te maken, dat we elkaar niet meteen de maat nemen als zaken niet direct lukken, maar dat we dan wel weer opstaan en stappen voorwaarts zetten.

Romana Vrede won zondagavond 17 september de belangrijkste Nederlandse toneelprijs, de Theo d´Or, voor haar hoofdrol in RACE van het Nationale Theater, en in haar speech benadrukte ze de gezamenlijkheid: we doen dit als sector samen. Dat is ons uit het hart gegrepen. Samen staan we sterker.


TALENTENBEURS
Je toekomst is al begonnen!
Voor jongeren begint een succesvolle toekomst bij zelfkennis over eigen talenten en vaardigheden.  Met TweensTalent kunnen jongeren onder begeleiding van rolmodellen/professionals experimenteren met talenten en ervaren welke mogelijkheden hierop aansluiten. Fyousion hierop in door jongeren een taletenbeurs die het inzicht in eigen talenten vergroot. Als antwoord op de behoefte aan een praktische verdieping wordt in mei 2017 de derde editie van TweensTalent  georganiseerd. Een unieke en innovatieve talentenbeurs waar jongeren kunnen experimenteren met hun talenten en ervaren welke mogelijkheden hierop aansluiten.
 
Inchecken bij de balie van een luchtvaartmaatschappij met je eigen paspoort (talentenprofiel) waarin staat wat je kan en wil. Vervolgens stroom je door naar een van de acht thema-eilanden. Per eiland bieden we een scala aan activiteiten en ervaringen aan. Door deel te nemen aan de evenementenvloer maken meer dan 1000 Tweens (leerlingen groep 8, VO en MBO) kennis met de verschillende intelligenties en ontdekken zij in welke intelligenties zij sterk en minder sterk ontwikkeld zijn. De Tolhuistuin wordt opgedeeld in 8 talenteneilanden en biedt  jongeren op speelse wijze een kijkje in de grote wereld van beroepen. Voor veel jongeren zal dit de eerste keer zijn een dag mee te maken waar ze vanuit eigen kracht en interesse kunnen oriënteren bij een scala aan beroepsbeoefenaars en rolmodellen uit de buurt. Tijdens deze 3e editie van de talentenbeurs zijn onder meer Mustafa Marghadi (NOS), Rolf Sanchez (X Factor), Atilay Ulsu (Corendon) en Mounir Toub (24 Kitchen) aanwezig als bekende rolmodellen.

​IEDEREEN KAN ROLMODEL ZIJN
Vind je het ook belangrijk als organisatie, bedrijf of vrijwilliger iets te betekenen voor deze nieuwe generatie? Neem dan contact op met ons.

Link Jeugdjournaal:
http://jeugdjournaal.nl/artike
l/597392-talentenbeurs-voor-kinderen.html

FMS Politiek Café “De Arabische Lente: drie jaar later”

19:30 – 22:00 | Groningen
Inschrijving is geopend tot 27 juni 2014

Foundation Max van der Stoel organiseert donderdag 26 juni een Politiek Café in Groningen. Komt allen en discussieer mee!

logo politiek cafe iii

FMS Politiek Café| “De Arabische Lente: drie jaar later”| 26 juni 2014 

Drie jaar geleden brak de Arabische Lente aan en werd de hele wereld wakker geschud door wat er in landen als TunesiëLibiëSyrië en Egypte gebeurde. De revoluties hebben ieder hun sporen nagelaten in deze landen: Tunesië is hard op weg een functionerende democratie te worden met een pas getekende grondwet, in Syrië woedt een vreselijke burgeroorlog, in Libië hebben milities nog genoeg macht om het parlement te dwarsbomen en Egypte heeft al vele democratische hoogte- en dieptepunten beleefd.

Welke paden hebben Egypte, Syrië, Libië en Tunesië bewandeld in de afgelopen drie jaar? Wat voor successen zijn er geboekt? Welke tegenslagen zijn er geweest? Heeft de Arabische Lente daadwerkelijk iets veranderd? Waarom lukt het Tunesië wel om democratisch een grondwet te lanceren terwijl de zojuist gehouden verkiezingen in Egypte lijken te leiden tot een militair regime? Kom erachter op 26 juni!

In Groningen gaan experts met elkaar en het publiek in debat over deze vragen, onder leiding van 
 Arjen Berkvens, directeur FMS.


Sprekers zijn:

– Kirsten Meijer, Internationaal Secretaris PvdA

– Sami Faltas, universitair docent RUG Midden Oosten en docent van het jaar 2012

– Sylva van Rosse, oprichter Grote Midden Oosten Platform

– Sabri Riahi, FMS trainer voor Tunesië

– Rena Netjes, journalist

Verder zal Maurits Foorthuis, student internationale betrekkingen en peer educator in Tunesië, een column voordragen en levert Max van den Berg, FMS voorzitter en Commissaris van de Koning Groningen, een speciale bijdrage.


Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Mousmé Brocaar en Joost van der Beek.

Datum: donderdag 26 juni
Tijd: 19:30 – 22:00 uur met aansluitend een borrel
Aanvang 19:00 uur
Locatie: Het Kasteel zaal 1.12 in Groningen